KRISTIANSAND: Lederen av Pensjonistpartiet i Kristiansand mener at saken føyer seg inn i en lang rekke særutgifter for samfunnets eldre.

TRENGER HJELP: Gerd Buckner (76) trenger hjelpemidler for å fungere i leiligheten sin på Bystranda. Hun har stadig større problemer med å ta seg forbi den tunge branndøren inn til parkeringskjelleren.  Foto: Kjartan Bjelland

Fædrelandsvennen skrev lørdag om 76 år gamle Gerd Buckner, som ikke får dekket kostnaden for en automatisk døråpner i branndøren i kjellergarasjen. Etter at Navs hjelpemiddelsentral har strammet inn praksisen, er det huseier eller bruker som må betale. For Buckner lyder prisen 34.000 kroner, og eldre og funksjonshemmede i kommunale boliger står potensielt overfor det samme.

Vil ha gjennomgang

— Stadig flere avgifter gjelder kun for pensjonister, og en så stor utgift for å få en døråpner for branndør mangler sidestykke. Jeg tror at det ender med at kommunen må ta regningen, sier Odd A. Salvesen, som ønsker svar fra ordfører Arvid Grundekjøn (H) i en interpellasjon.

— Ingen har oversikt over hvor dyrt det kan bli. Derfor må vi få en gjennomgang, sier Salvesen.

- Rart

Vidar Kleppe (Dem) mener det er rart at Salvesen sender en interpellasjon til ordføreren han sitter i koalisjon med.

— Salvesen klager til egen ordfører om avgiftsnivået. Han har jo selv vært med på å vedta budsjettet, sier han.

— Jeg tar dette opp fordi politikerne ikke er oppmerksomme på dette, og jeg ønsker å få den bredt ut til bystyret, svarer Salvesen.

Saken kommer opp for bystyret på neste møte, som avholdes 6. november.