VENNESLA: — Sivilombudsmannen ber meg klage rett til kommunen, og det skal jeg gjøre. Jeg må bare finne ut hvem klagen skal rettes til, kanskje skal den rett til ordføreren. Dersom den ikke fører fram, kan jeg klage igjen til Sivilombudsmannen. Denne saken er ikke avgjort, sier Kristen Gislefoss til Fædrelandsvennen.

Den kjente meteorologen klaget i januar Vennesla kommune på vegne av sin mor Arnhild inn for Sivilombudsmannen, blant annet for brudd på forvaltningsloven.

- Bukken og havresekken

Gislefoss ønsker at den private veien til hans mor blir brøytet av kommunen, og han mener at kommunen har hatt to befaringer på morens private vei uten at hun ble varslet.

Veien ble tidligere brøytet, men bygg- og miljøutvalget vedtok å si opp avtalen i september i fjor. Gislefoss er skeptisk til saksbehandlingen fordi det er teknisk etat som både avslo søknaden fra moren, og klargjorde klagen for politisk behandling.

— Klagen til kommunen blir en situasjon med bukken og havresekken, ettersom den samme saksbehandleren i teknisk etat både avviser søknaden, mottar klagen og klargjør den for politisk behandling.Til slutt mener meteorologen at en annen søknad om å få brøytet veien til kommunen ikke har blitt registrert, og at den har blitt avvist uten svar.

— De kastet den søknaden rett i søpla, og det har de ikke lov til å gjøre. Hun er en dame på 88 år, og kommunen kan enkelt gi henne dispensasjon på kriteriene til å få den veien brøytet, slik at hun kan være hjemme og ha den tryggheten, sier Gislefoss.

- Avviser klagen

Men Sivilombudsmannen avviser klagen fra Gislefoss. Seniorrådgiver May-Britt Mori Seim skriver at kommunen varslet moren tilstrekkelig ved at det ble sendt varsel i brevs form, og at hun da ikke ga noen tilbakemelding.

Den andre delen av klagen må Gislefoss først ta direkte opp med kommunen. Men han kan klage til ombudet på nytt dersom ikke klagen fører fram.

- Vanlig praksis

Saksbehandler ved teknisk etat, Kristin Nilsen, sier til Fædrelandsvennen at hun kjenner godt til søknaden fra Gislefoss, og at den ikke havnet i søpla.

— Vi ga muntlig beskjed om at søknaden ble avslått, ettersom det var en politisk sak, og det samme regelverket lå til grunn som før, sier Nilsen, og fortsetter:

— Det er også vanlig kommunal saksbehandling at man klager til samme instans som man sender søknad, slik at saksbehandler kan avgjøre om det har kommet inn nye vesentlige momenter i saken.