MOSKVA: I et intervju med nrk.no sier den tidligere OL-gullvinneren at han tror Ida Marcussens svake VM-innsats først og fremst skyldes feil eller for dårlig trening, rett og slett. — Jeg mener bestemt Ida Marcussen har et talent som bør forvaltes til noe bedre enn det som skjer her, sier Rodal til NRK.no.

Se intervjuet øverst i artikkelen.

Ikke uventet reagerer Ida Marcussen heftig på Rodals uttalelser. I et seks minutter langt tv-intervju gir hun Rodal det glatte lag. Og garanterer at hun fortsatt skal trene under Lucas Udelhoven.

— Hvis han hadde hatt litt innsikt i hvordan jeg har forberedt meg så hadde ting kanskje vært litt annerledes, sier en opprørt Marcussen til NRK.

Rodal sier i NRK-intervjuet at Ida Marcussen og Lucas Udelhoven har prøvd sammen i seks-syv seniorsesonger uten å få til noe som helst som minner om fremgang. - Da synes jeg Lukas Udelhoven bør være såpass ydmyk at han hopper ut av sin egen lekegrind, sier Rodal til NRK.

– Det han sier er helt tullete. Han kjenner ikke meg eller Lukas. Hvis han hadde hatt litt innsikt i hvordan jeg har forberedt meg så hadde ting kanskje vært litt annerledes, sier en opprørt Marcussen til NRK og mener at Rodals uttalelser er respektløse.

Udelhoven kommenterer Rodals kritikk slik:

– Jeg kan gjerne sette meg ned med Vebjørn Rodal og diskutere disse tingene. Men jeg regner med å fortsette som Idas trener i mange år fremover, sier Udelhoven til NRK.no.