SØGNE: Politiet aksjonerte mandag mot en kvinne bosatt i Kristiansand. Hun har formidlet utleie av arbeidskraft til en grønnsaksgrossist i distriktet. Det kan tyde på at kvinnen ikke har betalt arbeiderne det de hadde krav på i lønn, og beholdt deler av de beløp som ble utbetalt for arbeidet som ble utført ved blant annet innhøsting og klargjøring av matvarer.

Bekrefter heleri

— Jeg bekrefter fortsatt ikke noe annet enn at kvinnen er siktet for heleri. Hun er avhørt, og hun er løslatt. Vi avventer rapporter fra andre etater som deltok i arbeidet mandag, sier politioverbetjent Leif Vagle ved seksjonen for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt.

— At vår såkalte aksjon varte lenge har sammenheng med behovet for tolker til avhør, og at mange avhør fant sted på det stedet disse personene arbeidet, sier Vagle.

Boforholdene

Da politiet aksjonerte sammen med Mattilsynet, Arbeidstilsynet, brannvesenet og Søgne kommune mandag skjedde det på en gård i Søgne, hvor de over 30 utenlandske arbeiderne var på jobb. Så vidt Fædrelandsvennen forstår har Arbeidstilsynet reagert på de sanitær- og boforhold de utenlandske arbeiderne hadde.

Brannvesenet var med for å vurdere brannsikkerheten knyttet til boforholdene.

De utenlandske arbeiderne har utført arbeid for en grossist innen grønnsakproduksjon.