LILLESAND: – Vi må lage mer år for år, så denne gangen ble det 450 liter, sier Jan Roar Solås.

Grytidlig lørdag morgen var han og Aage Torbersen på plass ved grytene i sjømannsforeningens lokaler for å forberede den årlige bacalaofesten for byens befolkning under Lillesands Da'ene.

Det gikk med 100 kilo uvannet fisk, 140 kilo poteter, 60 kilo løk, 40 liter hermetiske tomater, 6 kilo hvitløk og 4 kilo chili.

VÅT START: Før sjømannsforeningen i Lillesand dekket bacalao-bordet i museumsbakgården, sørget Øystein Børresen (f.v.), John Olsen og Georg Olsen for vern mot regnet. Foto: Torbjørn Witzøe

– Det ser ut som folk setter pris på denne tradisjonen, sier formann Arne Unander i Lillesand sjømannsforening.

Da Fædrelandsvennen snakket med ham lørdag formiddag holdt foreningens medlemmer på med å rigge opp presenninger som le for det kraftige regnværet. Etter hvert kom imidlertid sola, og de bacala-sultne strømmet på.

– Her er det smekk fullt med folk, kunne Arne Unander fortelle.

Tradisjonen tro underhold sjømannsforeningens populære sjantikor Hermanos på bacalaofesten.