KRISTIANSAND: Det var klokka 03.24 natt til søndag at politiet forsøkte å stanse en eldre hvit varebil for en rutinekontroll.

— Ved Rona fikk patuljen øye på en hvit, eldre Ford Transit. Bilen kjørte inn på gamle E 18, og da signaliserte politipatruljen med blålys og sirener at de ønsket at den skulle stanse for en kontroll, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Magne Storaker, til Fædrelandsvennen.

Stanset i busslomme

Men bilen stanset ikke. I stedet fortsatte den opp Sømsveien.

— I krysset Sømsveien/Vardåsveien kjørte varebilen inn på en busslomme og stanset opp. Da politiet kjørte inn bak den, satte sjåføren bare bilen i revers og rygget inn i politibilen. Han kjørte så bare videre, forklarer Storaker.

Utløste airbagene

Ferden fortsatte videre. Ved krysset Sømsveien/sømskleiva skjer det samme om igjen.

— Bilen stanset opp, og da politiet kom opp bak den rygget sjåføren på ny inn i politibilen. Denne gangen så hardt at airbagene i politibilen ble utløst, opplyser operasjonsleder.

Dermed var det full stopp for politiet, mens varebilen kunne kjøre videre på Sømsveien i retning Korsvik.

— Siden er det ingen som har sett den. Dette på tross av at vi har hatt et større søk etter den siden, forteller Storaker.

Tauet

Dersom noen har sett en hvit, eldre Ford Transit med skader bak i morgentimene er politiet interessert i tips.

Ingen av politimennene i bilen kom til skade i episoden.

— Den ene fikk muligens noen små sviskader som følge av at airbagen ble utløst, men ikke noe alvorlig, sier operasjonsleder.

Falck ble rekvirert for å taue bort politibilen.