Det var i mai i fjor, etter at faren var gjort kjent med at barna hans hadde fått avslag på søknad om norsk statsborgerskap, at en medarbeider i Utlendingsdirektoratet (UDI) i Oslo ble oppringt av 42-åringen.

— Jeg forlanger at dere gir barna mine norsk statsborgerskap. Jeg er kriger fra Afghanistan, og 22. juli kommer til å skje igjen, lød meldingen til den ansatte ved UDI.

Ifølge dommen kom uttalelsen da mannen ville ha den ansatte til å foreta en urettmessig tjenestehandling.

Retten var delt i skyldspørsmålet, men flertallet kom til at man festet mest lit til den ansatte i UDI, og vektlegger at hun straks noterte ned trusselen og sendte denne videre til sikkerhetsseksjonen ved UDI.

— Truslene han dømmes for er å anse som alvorlige trusler som ville innebære enten betydelig fysisk skade eller død for fornærmede, mener retten.

De dømte mannen til 45 dagers fengsel, der 30 dager er betinget med en prøvetid på to år. Han dømmes også for kjøring i ruset tilstand og bruk av narkotika, mister retten til å kjøre bil i to år og fikk 20.000 kr i bot. Mannen er tidligere dømt for vold og trusler mot politiet.