KRISTIANSAND: Frikirken i Kristiansand er i ferd med å etablere en ny menighet i skolekretsene Gimlekollen, Fagerhold og Justvik. Menigheten som foreløpig leier lokaler ved Mediehøgskolen Gimlekollen, henvendte seg til kommunen for å høre om mulighetene for å inngå et samarbeid om bygging av ny skole på Fagerholt.

I et brev til kommunen viste menigheten til at det andre steder har vært gode erfaringer med å samlokalisere barnehage og menigheter, og at skolene stort sett står tomme når menigheten ville hatt brukt for lokalene til møter og lignende.

Har vært i møte

Representanter for Frikirken, oppvekstdirektøren og Kristiansand Eiendom har hatt et møte der spørsmålet har vært diskutert. I tillegg til de prinsipielle sidene ved felles eierskap til skolebygg, peker kommuneadministrasjonen på at en slik modell ville kunne gjøre det vanskelig å få skolen ferdig som planlagt til høsten 2016. ## Får leie

– Vi vedtok enstemmig å tilby Frikirken å leie lokaler av skolen, men i respekt for mangfoldet ville det bli feil å tilby menigheten å bli medeier i bygningsmassen, sier leder Mette Fimreite Roth (H) i oppvekststyret.

Hun sier det ville være samme dersom for eksempel et idrettslag skulle tilby kommunen om å spleise på byggingen av en ny gymsal.