— Min klient har opplevd tiden etter overgrepet som vanskelig. Å bli informert om anmeldelsen og få saken slått opp i media igjen var et stort tilbakeslag for henne, sier advokat Solrun Vik.

21-åringen anmeldte den unge kvinnen for falsk forklaring og falsk anmeldelse av et voldtektsforsøk i fjor høst. Han satt fire uker i varetekt. Politiet henla saken mot 21-åringen ut fra bevisets stilling.

— Anmeldelsen mot falsk forklaring og anmeldelse er vurdert. Den er henlagt fordi det ikke er rimelig grunn til å iverksette etterforskning ut fra de opplysninger vi har etter en grundig etterforskning, sier politiadvokat Ingrid Thorsen.

Privatetterforsker Oddleif Sveinungsen reagerer på at politiet ikke har sikret seg teledata fra fornærmede, fordi de var sikre på å ha rett gjerningsmann.

— Håpet mitt var ydmykhet fra poiltiet, ikke bare arroganse ved å avvise anmeldelsen uten undersøkelse.

— Saken er ikke bredt nok etterforsket, sier Sveinungsen.

Han håper at statsadvokatene omgjør politiet avgjørelse om ikke å iverksette ny etterforskning, og krever at den opprinnelige saken henlegges fordi intet straffbart forhold foreligger, og ikke ut fra bevisets stilling.