— Språktilbudet ved UiA styrkes med fordypningsemner i fransk og tysk?

— Vi er veldig glade for det. Vi håper og tror at det er aktuelt for studenter som har en årsenhet fra før. Hvert av fagene gir to emner á fem studiepoeng som også kan inngå i en bachelor.

— Hva vil studentene lære?

— Dette er en fordypning innen disiplinene språk, litteratur og kultur.

— Hvem er det relevant for?

— Folk som vil bli lærere, eller for eksempel de som vil ha et konkurransefortrinn i jobber i næringslivet som samarbeider med disse landene.

Vil opp av bølgedalen

— Hvordan er søkingen til språkfag ved UiA?

— De siste signalene er brukbare. Men det er ingen tvil om at man tidligere har vært nede i en bølgedal. I Stavanger har de lagt ned sine tysk- og franskstudier, noe som gir oss et konkurransefortrinn. Myndighetene har sett behovet for språkfag, og gir elever i videregående ekstra studiepoeng hvis de tar tysk, fransk og spansk. Det er stabil søking til engelsk og oversettelsesstudier hos oss. Spansk har blitt et populært fag og er i størst vekst.

— Hvordan er jobbmulighetene?

— Tysk og fransk fordypning gir en generell kompetanse, uavhengig av grad. Det kan også være støttefag til en mastergrad. Det er mange kombinasjoner. Mange finner veien til skoleverket.

Professor i engelsk litteratur

— Hvor lenge har du vært ansatt ved UiA?

— Siden august 2011. Før det jobbet jeg ved Universitetet i Bergen, som professor i engelsk litteratur.

— Da har du vel en favorittforfatter?

— William Butler Yeats, som fikk Nobelprisen i 1923. Han er irsk, og kanskje fordi begge foreldrene mine er irske, står hans forfatterskap meg nær.

— Men du selv er født og oppvokst i Norge?

— Foreldrene mine kom til Norge på 60-tallet. Faren min fikk jobb på Nordlysobservatoriet. Han var ekspert på nordlys og plasmafysikk.

Fra feriegjest til fastboende

— Hva gjør du på fritiden?

— Jeg har tre små barn, på seks, fire og snart to år, så det er litt begrenset med fritid. Men jeg er fortsatt fotballinteressert og har vært på flere Start-kamper. I tillegg har svigerforeldrene mine en fritidseiendom utenfor Lillesand. Der har vi vært hver sommer i over ti år. Det har vært en flott ramme for å bli kjent med Sørlandet.