KRISTIANSAND: — I dag har vi i utgansgpunktet søkt ly for uværet ute i Nordsjøen, der vi jobber for danske Dong, sier Danny Thorvaldsson i Subsea 7. Skipet arbeider med forsterkningsarbeid av plattformen "Siri".

Det 120 meter lange supplyskipet, som er spesialbygget for dykking, ruver ved Silokaia torsdag kveld.

Fraktskipet til Nor Lines må forhales, det samme må DS Hestmanden.

Tester utstyr

— Vi går mye inn og ut til Kristiansand, det er raskere og enklere å søke ly her enn å gå til Stavanger, forklarer Thorvaldsson, som er offshore manager for Seven Havila.Klokken 06.00 i morgen tidlig legger de fra kai, og benytter muligheten til å teste utstyr.

- Vi tester en såkalt akustisk corer, et sonarverktøy som scanner havbunnen og lager et 3D-bilde av grunnforholdene, sier han.

Med et slikt verktøy kan oljeselskapene med langt større sikkerhet finne riktig posisjon for å sette ned bein og påler under plattformer.

Utstyret kan scanne havbunnen ned til 1000 meters dyp.

Årets supplyskip 2011

Skipet er det nye flaggskipet til norske Havila shipping, og opereres av offshoreselskapet Subsea 7 i Stavanger.

Seven Havila ble kåret til "Årets Supplyskip" under den internasjole Offshore Support Journal-konferansen i London i 2011.

Fartøyet er et Havyard 858 DSV design, er 120 meter langt, 23 meter bredt og har plass til mannskap på 120 personer.

— Ved hjelp av "Seven Havila" fortsetter vi flåtefornyingsprogrammet vårt og legger til et industriledende element til våre operasjoner i Nord-Europa, sier toppsjef i Subsea 7 i Norge, Stuart Fitzgerald.