Slik så det ut ved Lenefjorden i natt. Foto: Ronny Blix

AGDER: I løpet av natta har seks tyngre kjøretøy satt seg fast eller kjørt utfor veiene i landsdelen. Det er spesielt på strekningen mellom Mandal og Flekkefjord at det har vært problemer.

Bilberger Gunnar Hunsbedt ved Viking i Kvinesdal sier det har har vært full kaos i hele natt.

— Folkene våre har kjørt i hele natt og det har vært fullt kaos. Akkurat nå har vi to store biler og en personbil ute for å bistå med bergingsarbeid. Det har vært helt vilt, sier Hunsbedt.

Han har ikke oversikten over hvor mange oppdrag de har hatt, men opplyser at de har bistått en rekke større kjøretøy. Klokken ni var mannskapet i ferd med å dra opp et vogntog ved Flikka, vest for Flekkefjord.

Fem utfor i Kristiansand

Ved Viking i Kristiansand har forholdene vært roligere, men også her begynte meldingene å tikke inn i morgentimene.

— Natten var stille og rolig, men så raste det inn med utforkjøringer. Etter klokken åtte har vi hatt fem biler som har kjørt utfor i Kristiansand-området. Den siste var en personbil som sto fast på Sømsveien, sier Runar Jensen-Tveit ved Viking Kristiansand.

Ingen av utforkjøringene skal ha vært spesielt alvorlige. De har heller ikke fått meldinger om vogntog som trenger bistand.

— Sånn sett er det som en vanlig vinterdag, sier Jensen-Tveit.

- Greie forhold på veiene

Fædrelandsvennens reporter i Lyngdal opplyser at det ved ni-tiden igjen snør tett, etter at snøværet først roet seg.

Sent torsdag kveld ble riksvei 9 stengt mellom Hovden og Haukeli. I morgentimene er veien åpnet, men det er kolonnekjøring på strekningen.

— Sørlandsveiene ser forsåvidt greie ut, det er ikke de store problemene. Brøytemannskapene har holdt på hele tiden, slik de gjør når det sendes ut spesialvarsel, oppsummerer vaktoperatør Kjersti Hovemoen ved Veitrafikksentralen, til fvn.no.

Har du bilder eller tips om kaos eller problemer? Tips oss på 03811 eller tips@fvn.no