HOVDEN: Nos, toppen av Hovden Alpinsenter, sist helg. Foto: Birgitte Klækken
BORTELID: Dette bildet er fra Bortelid Skisenters Big Jump i trekk nummer 3. Foto: Odd Tryland
Hesteheia.

– Bakken er strålende og vi har 80 kilometer med skiløyper. Til uken er det vinterferie for rogalendingene og uke ni for egdene. Da er bakken åpen hver dag fram til klokken 16, sier Kenneth Abrahamsen ved Eikerapen Skisenter.

– Vi har nok snø, fra en meter og oppover. Og 170 kilometer skiløyper. Vannene er blitt sikrere. Følger du løypene, får du kjempefine turer. I alpinanlegget er alt åpent og supre forhold. Vi har mange dansker – ja, faktisk har vi hatt en økning av dansker i januar i år sammenlignet med i fjor, sier Kirsten Leira ved Destinasjon Hovden.

Ved Ljosland skisenter melder også Gunvor Ljosland om økt besøkstall i forhold til i fjor. Stadig flere rogalendinger finner veien dit.

– Forholdene er topp med 130 centimeter snø, sier hun.

– Fremdeles flotte forhold. Fra helgen har vi åpent hver dag de kommende tre ukene, sier daglig leder ved Brokke Skisenter, Jan Wojtaszek.

– Bortelid har strålende forhold og mange dansker i bakken, sier daglig leder ved Bortelid skisenter, Odd Tryland.

– Vi sliter med snømengden, så det er tvilsomt om vi kan ha bakken åpen i helgen, men vi gjør så godt vi kan. Vi får inspisere grundig og se hva dugnadsgjengen kan få til, sier Morten Ryen ved Tveit Skisenter. Han ber publikum gå inn på facebooksiden til Tveit Skisenter, der situasjonen blir oppdatert fortløpende.