VENNESLA: Mannen må nå sone fengsel i 45 dager og må betale 1000 kroner i saksomkostninger, har Kristiansand tingrett avgjort.

Det var 19. mai i fjor at volden skjedde utenfor Rimi i Vennesla sentrum. Offeret kom da gående ved den dømte mannen. Sistnevnte har forklart at han var sint på den andre fordi han mente han forsøkte å selge narkotika til ham.

Den dømte slo mannen i ansiktet med knytteneven, så han falt i bakken og fikk et kutt over det ene øyet. Deretter satte den dømte seg over ham og slo ham flere ganger mot hodet. Deretter tok han tak i testiklene og klemte hardt i dem.

Den dømte har til politiet forklart at han bare husker ett slag. Kristiansand tingrett mente forklaringen var lite troverdig.

Mannen har også forklart at han slo i nødverge fordi offeret opptrådte aggressivt ved å dra ham opp dra der han satt og forsøkte å slå ham. Også dette ser retten bort ifra.

Den dømte er domfelt 11 ganger tidligere, seks av dem for vold. Retten mener opplevelsen må ha vært skremmende for offeret, "herunder tiltaltes aggressive væremåte og trussel framsatt i etterkant av voldsutøvelsen".

I formildende retning vektlegger retten at mannen har vært rusfri i en periode og jobber med å være rusfri, samt at han også har bedt offeret om unnskyldning.