— De har tatt en beslutning om å komme seg opp på hesten igjen så fort som mulig. Jo lenger man venter, jo tyngre blir det gjerne, sier manager Louis Holbrook om Honningbarnas avgjørelse om å komme raskt i gang med bandvirksomheten. Det var natt til tirsdag forrige uke trommeslager Anders Askildsen Eikås omkom i Søgne. Dette skjedde bare to uker etter at bandet hadde vunnet Spellemannprisen for beste rockealbum 2011, og i et par dager var det uvisst om bandet kom til å fortsette.

Bare tre avlysninger

Men allerede onsdag sendte Honningbarna ut en pressemelding med minneord over Eikås, hvor de også meddelte beslutningen om at bandet fortsetter. "Vi fortsetter, og vi har Anders med i hjertene våre. Vi er Honningbarn for pokker!" , het det.

Nå viser det seg at bare tre konserter blir avlyst som følge av dødsfallet, hvis vi teller med overraskelseskonserten bandet skulle hatt i Bingen på Samsen sist torsdag. I stedet blir det minnemarkering i Bingen onsdag.

— Honningbarna kommer ikke til å opptre som band der, men de skal nok på scenen og fremføre ting i samarbeid med venner fra musikklinja på Vågsbygd videregående. Medlemmer fra Oslo Ess kommer også nedover for å delta, forklarer manager Holbrook. Det oppsto et nært vennskap mellom Honningbarna og oslobandet i forbindelse med turneen de dro på sammen etter å ha vunnet Urørt/Zoom-konkurransen forrige vinter.

Youngstorvet

— Men bandet er ennå veldig preget av det som har skjedd, og de kommer ikke til å la seg intervjue før etter begravelsen, sier Holbrook.

Det er altså først en uke senere, onsdag 15. februar at Honningbarna igjen opptrer som band. Dette skjer på Youngstorvet i forbindelse med Bylarms kickoff-arrangement.

— Dette er fantastisk og stort og viser beundringsverdig pågangsmot, sier Bylarms pressesjef Malin Kulseth.

uka som følger kommer de til å spille seks konserter på fire dager. De skal for eksempel ha to i Tromsø og to i Harstad, og de skal også til Blåfrost-festivalen på Rognan.

— Hvem spiller trommer?

— De har vært i kontakt med tidligere medelever fra Vågsbygd videregående, og kommer til å benytte midlertidige trommeslagere i tiden som kommer. Det kan bli vanskelig å finne noen som kan erstatte Anders' funksjon i bandet, sier manager Holbrook.

  • De har tatt en beslutning om å komme seg opp på hesten igjen så fort som mulig. Jo lenger man venter, jo tyngre blir det gjerne.