ARENDAL: – Det var morsomt å kjøre brannbil fra 1936. Der satt vi, alle ordførerne med ordførerkjede og det hele, sier ordfører Einar Halvorsen i Arendal til Fædrelandsvennen.

Se video øverst!

Sammen med seks andre ordførere i Østre Agder-samarbeidet kjørte han fremst i kortesjen av brannbiler på vei til åpningen av den nye brannstasjonen fredag ettermiddag.

FRAKOBLET SLANGER: Brannstasjonen ble erklært åpnet ved at brannslanger ble koblet fra hverandre, en kreativ variant av den tradisjonelle snorklippinga. - Det er et fantastisk bygg, sier Arendal-ordfører Einar Halvorsen (t.h). Foto: Ernest Boswarva

— Som natt og dag

Kortesjen gikk fra den gamle stasjonen i Parkveien, gjennom byen, og til den nye brannstasjonen på Stoa.

– Det var hyggelig og stor stemning. Dette er en gledens dag for de 56 årsverkene som får arbeidsplass i ny brannstasjon, sier ordføreren.

Ordførerne sto sammen for selve åpningsseansen hvor de koblet fra hverandre to brannslanger foran hovedinngangen.

– Hva synes du om den nye stasjonen?

– Det er et fantastisk bygg. Brannstasjonen er kanskje den mest moderne i hele landet, sier ordføreren og legger til:

– Sett i forhold til det gamle bygget i Parkveien er det som natt og dag. Nå har de holdt til i de gamle lokalene i nesten 50 år. De siste årene har de slitt med arbeidstilsynet, for bygget er nedslitt.

NYÅPNET: Brannstasjonen på Stoa åpnet fredag 13. september. Foto: Ernest Boswarva

Bygget har en prislapp på 120 millioner kroner og er 6000 kvadratmeter stort. Dette er det første OPS-prosjektet i Arendal kommune. Arendal Branneiendom AS, eid av Kruse Smith og BRG, skal eie og vedlikeholde brannstasjonen i et tidsperspektiv på 25 år.

— Fantastisk markering

Brannsjef Hans Henrik Bakke er godt fornøyd med dagens markering.

— Det har vært en fantastisk flott markering avåpningen av stasjonen vår. Dagen startet jo også med at værgudene var på vår side, sier Bakke til Fædrelandsvennen.

Etter kortesjen og åpningsseansen utenfor stasjonen, ble det taler, omvisning og bevertning for de inviterte innendørs.

— I dag har vi bare fått ubetinget positive tilbakemeldinger både når det gjelder markeringen og hvordan stasjonen har blitt. Folk er imponert over hva vi har fått til.

KAKE: Med mange gjester måtte det også serveres en stor kake i anledning åpningen. Foto: Ernest Boswarva

Han er enig med ordføreren som mener at dette er landets mest moderne brannstasjon.

— Ja, det er det absolutt. Etter min mening er det også den stasjonen med best funksjonalitet når det gjelder romprogram og rominndeling.

- Hva tenker du om den nye stasjonen i forhold til utrykning?

— Etter min mening har brannstasjonen en veldig god plassering også utrykningsmessig. Det blir litt forskjell fra før. Noen steder får vi lengre tid, men innen de tidsfristene vi skal holde, mens andre steder vil utrykningstidene gå ned.