BYGLAND: Politiet ble tilkalt på grunn av mannens oppførsel i en småbåt like ved landhandelen i Grendi. Under pågripelsen oppførte mannen seg aggressivt og forsøkte å dytte til politimannen.

På vei fra Bygland til lensmannskontoret på Evje spyttet tiltalte mot politibetjenten som passet på ham. Opplevelsen for de tre politimennene som skulle føre 26-åringen til sentralarresten i Kristiansand ble ikke noe bedre.

Kjønnsord

Under transporten tiltalte mannen en kvinnelig politibetjent med kjønnsord. Men ikke nok med det.

Han spyttet, urinerte og la igjen avføring på inventaret i politibilen. Dermed ble mannen anmeldt for å ha forulempet polititjenestemennene.

– Det skal her bemerkes at tiltalte før transporten til sentralarresten, hadde kledd av seg, og hadde iført seg et teppe, skriver retten i dommen.

Etter kjøreturen måtte politibilen renses. Prislappen for rensing og desinfisering av griseriet kom på 6250 kroner. Regningen må 26-åringen ta.

Metamfetamin

I tillegg til hendelsene i Setesdal 18. mai, måtte mannen svare for å ha skaffet seg cirka 200 gram metamfetamin for 17.000 kroner for to år siden. Aktor la ned påstand om 18 måneders fengsel. Mannens forsvarer mente at 10 — 12 måneders fengsel fikk være nok.

– Retten har kommet til at en passende straff vil være fengsel i ett år og to måneder, konkluderte retten med. Erstatning for å ha griset til en politibil kommer i tillegg.

102 dager ble trukket fra straffen. Årsaken til dette er tiden mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet.