LILLESAND: Og neste sommer skal vannet trolig være helt friskmeldt.

For ganske nøyaktig ett år siden skrev vi om den lille vassestranda foran biblioteket i Lillesand. Et skilt forkynte på norsk, engelsk og tysk at stranda ikke var egnet for bading. Et utløp fra den overbygde Sandsbekken var problemet. Utløpet lå 15-16 meter ute i vannet, og her fløt det ut ymse former for kloakk. I tillegg kom forurensning fra båthavna.

— Det er ikke veldig aktuelt for folk å bade der, men det er mange barn som vasser. Om de får vann i munnen, kan det lett føre til at en blir syk, sa Kjell Atle Thorbjørnsen, konstituert enhetsleder for vann- avløps- og renovasjonsenheten.

— I vår forlenget vi ledningen fra Sandsbekken cirka 20 meter, så vi får utslippet noe lenger ut. Bekken er fortsatt kloakkførende, så vi jobber med sanering av utslippet. Vi begynner på et større prosjekt i høst på Lofthus. Når dette prosjektet er ferdig, vil tilstanden i bekken og i havna bli merkbart bedre, håper vi. Dette er kalkulert til fem millioner og skal være ferdig til sommeren neste år, sier rådgiver ved teknisk etat Roger Edvardsen.