br-2.jpg Foto: Jan Oddvar Eide

MARNARDAL: Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør bekrefter til Fædrelandsvennen at brannvesenet ble varslet om brann. Mannskaper fra den lokale brannstasjonen i Marnardal rykket ut sammen med mannskaper fra brannvesenet i Søgne.

— Det viste seg at det ikke var store greiene, sier Kai Bentzen ved 110-sentralen.

Brannvesenet rykket først ut til et område ved Birkelandsvannet vest for Stokkeland, men fant ikke brannen. Etter hvert ble det klart at det brant i et skogsområde i nærheten av jernbanestasjonen på Breland i Marnardal kommune.

— Brannen er slokket og de driver nå med etterslukningsarbeid. Alt etter hvor tørt det er i området vil nok etterslukking pågå i noen timer framover, sier Bentzen.

Det var lenge uklart hvor stor brannen var. Ved 18-tiden, en liten time etter at brannen ble meldt, var brannen slukket og brannvesenet i gang med etterslukking. Ifølge Fædrelandsvennens reporter på stedet er et mindre skogsområde utbrent.

Det har brent i et om lag ti mål stort hogsområder. Klokken 18 sto flammene fortsatt opp enkelte steder, men brannvesenet mener å ha kontroll på situasjonen.