ARENDAL: — Det er så frekt som det går an å bli. De har ikke nøyd seg med å bare ta grillen. De har til og med tatt gassbeholderen og grillbestikket vårt. Jeg håper virkelig kotelettene vil smake godt, sier Birger Bakke til Fædrelandsvennen.

Det var onsdag morgen at Birger Bakke oppdaget at Weber-grillen var borte fra huset hans på Hisøy.

Overvåkningskamera

Men til tyvenes ulykke har Bakke montert overvåkningsutstyr på eiendommen sin.

Han gikk dermed gjennom opptaket fra overvåkningskameraet, og kunne se en mann og en kvinne ta seg inn på eiendommen for å rappe grillen.

— De må enten ha blitt fristet av lukta når vi har grillet, ellers så har de rekognosert på forhånd og valgt ut vår grill. Jeg synes bare dette er trist. Kunne de ikke heller gått og kjøpt seg en egen grill i stedet for å ta vår, spør Bakke.

Tyveriet skjedde klokken 21.15 tirsdag kveld. Det kunne fort endt med at tyvene ble tatt på fersken.

Her tar tyven for seg. Foto: Privat.

— Jeg var i møte i Oslo og kom hjem bare 40 minutter etter at tyveriet ble gjennomført. Tyvene kunne risikert at jeg tok dem på fersk gjerning, sier Bakke.På videoen kan man se at mannen først lusker rundt i området for å sjekke at det er klar bane. Han gir så et vink til sin medsammensvorne som kommer til og hjelper.

— På meg ser de helt norske ut. Det er fort å tenke at østeuropeiske kriminelle står bak slike tyverier, men det er ikke alltid slik. Jeg tror dette er lokale folk, sier Bakke.

Lua i hånda

Han håper nå at tyvene vil innse sin egen dumhet og returnere grillen til Hisøya.

— Jeg håper de gjør det på gamlemåten. At de kommer med lua i hånda og beklager det de har gjort. Da skal jeg vurdere å trekke anmeldelsen, sier Bakke.

Han ber media om å sladde videoen av tyveriet slik at de ikke blir gjenkjent.

— Det kan hende de har barn, og jeg vil ikke bidra til mobbing på grunn av foreldres dumhet. Men jeg håper svigermor til tyven kjenner igjen svigersønnen slik at det får litt konsekvenser, sier Bakke.

Klokken 10.30 torsdag formiddag var Bakke på politistasjonen i Arendal og leverte anmeldelse.

— De har fått to usladdede dvder som viser tyvene i aksjon. Jeg håper politiet vil prioritere saken, sier Bakke.

Han gir tyvene ut dagen i dag til å levere tilbake grillen, hvis ikke kjøper han seg en ny. Han vil ikke la tyvene ødelegge grillgleden.

— Jeg kan ikke fatte at noen vil gjøre seg til kjeltring for så små verdier, legger han til.