SYKKEL: En sykkel ligger i vannet i båthavna.
SAMLET OPP: Disse gjenstandene lå i vannet og på bryggekanten.
SPRAYET: Pøblene har sprayet pulver i flere båter.
KUTTET OPP: Flere kallesjer er kuttet opp.
MER PULVER: Inne i kabinen var det pulver sprayet over alt. Radioen fikk stå i fred for tyvene.
SPARKET INN:Døra til akterkabinen var slått eller sparket inn.
OPPGITT: Alf Søgnen er oppgitt over at folk har gått løs på båtene uten annet mål enn å ødelegge.

KRISTIANSAND: — Det har vært innbrudd en rekke båter i Narviga båthavn i løpet av natta, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

— Det har hvertfall vært innbrudd i åtte båter. De har røsket ut en del utstyr, som de har kastet på sjøen. I tillegg til at de har kuttet opp kallesjer og tømt brannslukningsapparat i enkelte båter, sier Klausen

Politiet fikk første melding klokka 13.35. De vil etterforske saken videre.

Dyr kallesje

Alf Søgnen er en av dem som ble rammet. Han plukket opp ting som fløt rundt i vannet i havna, ting innbruddstyvene bare hadde kastet fra seg. Han kikker bort på sin egen Sollux.

— De har vært ombord i min båt, og de har bare gjort hærverk. De har sparket inn en dør, sprayet med brannslukningsapparatet før de kastet det på vannet, de har kastet en haug med sluker på vannet - og kun de brukte. De nye har de latt være igjen. De har ikke hatt greie på båt i det hele tatt, sier en oppgitt fritidsbåteier. Han ser tydelige spor etter at de har forsøkt å tjuvkoble båten hans, men det har de ikke fått til.

Derimot har de klart kutte opp kalesjen til 9.000 kroner og kaste kompasset på sjøen. Kikkerten og radioen fikk stå i fred.

I vannet ved siden av båten kan man se en sykkel de har kastet utfor brygge. Nabobåten i båthavna ser ut til å ha fått enda hardere medfart enn Søgnens.

- Oppgitt

— De har kuttet opp kallesjen der også og sprayet med brannslukningsapparat. I tillegg ser det ut til å være flere ødeleggelser, sier båteieren.

Søgnen ble selv varslet av en bekjent søndag ettermiddag.

— Det er utrolig ergerlig. Vi har båten for å kose oss, ikke for å fikse opp etter pøbler som sikkert aldri har gjort opp for seg i hele sitt liv, sier han. Søgnen forteller at det tidligere var vakter i båthavna, men at det nå er vektere som streifer innom flere ganger i løpet av natta.