MANDAL: — Vi har opprettet kontakt med vedkommende. Han er innkalt til avhør nå over påske. Så får vi se hva han har å meddele oss, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til Fædrelandsvennen.

Fartslek ved Holum

Det var Lindesnes avissom først omtale skryteklippet som var publisert på YouTube. Videoen viser en motorsykkel av merket Suzuki GSX-R 1000 turbo som oppnår hastigheter opp mot 300 km/t. I klippet som nå er gjort privat og dermed utilgjengelig for nettbrukere, framgår det kjøringen skjer mellom Holum i Mandal og Bjelland i Marnardal på riksvei 455.På videoen kan man se at det passerer biler i motsatt kjørefelt. Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, reagerte med avsky da han ble gjort kjent med videoen.

— Dette er helt absurd. I samarbeid med UP vil vi sikre oss videoene det er snakk om. Forhåpentlig kan vi bruke de som dokumentasjon mot vedkommende som har lagt dem ut, sa Gabrielsen før påske.

Nå opplyser politistasjonssjefen at politiet har sikret seg videoen, og mener de har en god sak om de klarer å bevise at mistenkte har ført motorsykkelen.

Skal i avhør

— Vi har ikke hatt noen samtale med mannen ut over at han er innkalt til avhør. Det dreier seg om en ung kar som er bosatt i distriktet, opplyser Gabrielsen.

Saken blir etterforsket ved Mandal politistasjon, men Utrykningspolitiet har tilbudt seg å bistå i etterforskningen ved behov.

UP-sjef Øystein Krogstad sier sjåføren kommer til å være uten førerkort i lang tid om han blir dømt.

– Dette er en livsfarlig lek med eget liv, for ikke å snakke om andres liv. Det er så forferdelig og hodeløst at jeg nesten ikke har ord for det. Dersom vi kommer over noe slikt kan jeg garantere at den som blir tatt i en slik fart, kommer til å være uten førerkort i svært lang tid, sier han til avisen.