Mannen som kjørte denne BMW-en stjal BMW-en til Hanne Holberg. Foto: Jan Oddvar Eide
Politiet har sperret av fylkesvei 401 til Høvåg fra Rona, mens de jakter på mannen som kolliderte med en annen BMW og stjal bilen til som tilbød assistanse. Foto: Vegard Nekstad
bilde.JPG Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: Hanne Holberg kom kjørende bortover Torridalsveien like før midnatt i morens én måned gamle BMW, og så i speilet to BMW-er som kolliderte bak henne. Hun stanset opp for å bistå.

— Jeg spurte personen i den ene bilen hvoredan det gikk og trodde han gikk for å hente varseltrekant. Så satte han seg inn i bilen og stakk, forteller Hanne Holberg som har ett ord for det hele:

— Veldig kjipt!

Luktet som et brenneri

Edvin Mikalsen og Malene Borgersen kom først til ulykkesstedet.

— Vi så at han gikk inn i bilen til hun som skulle hjelpe, og stakk av, forteller de.

De beskriver gjerningsmannen som skallet, norsk og mellom 30 og 40 år.

— Han skal ha luktet som et brenneri, forteller de.

Hanne Holberg forteller til Fædrelandsvennen at mannen var blank i øynene og opptrådte svært underlig.

Politijakt på Rona

Politiet har sperret av fylkesvei 401 til Høvåg fra Rona, mens de jakter på mannen som kolliderte med en annen BMW og stjal bilen til som tilbød assistanse. Foto: Vegard Nekstad

Politiet jaktet i natt på bilen. Tre uniformerte og en sivil bil var like før klokken 01.00 i området ved Rona.Politiet bekreftet overfor Fædrelandsvennen på stedet at de hadde grunn til å tro at mannen kunne være i området.

Politiet sperret fylkesvei 401 mot Høvåg fra avkjørselen til Strømme i håp om å finne mannen.

Brøt seg inn i Nævisdal

Samme mann skal sammen med en annen ha brutt seg inn i et hus og satt fyr på en bil i Nævisdal i Arendal like før klokken 22.45 lørdag kveld.

— Huseier kom hjem og oppdaget at bilen brant. Det hadde også vært innbrudd på stedet, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

En av mennene var kledd i birøkterdrakt. De forsvant fra stedet i en sølvgrå BMW. Det er den samme som senere kolliderte i Kristiansand.

— Vi ser forholdene i sammenheng, bekrefter Klausen.

Bilen funnet forlatt

Søndag morgen fant politiet igjen den stjålne bilen.

— En sort BMW 116 som ble stjålet fra et vitne i Torridalsveien er funnet, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre klokken 09.28 søndag.

Bilen ble stjålet fra Hanne Holberg, etter at hun stoppet for å hjelpe til i en kollisjon mellom to andre BMW-er i Torridalsveien lørdag kveld.

— Bilen er funnet igjen ved Kiwi på Lund. Den var forlatt, forklarer Mæhre.

Ulykke

Like etter klokken 23.50 ble både ambulanser, politi og ambulanse kalt ut etter melding om trafikkulykke på Torridalsveien, om lag 500 meter nord for Pizzabakeren.

To BMW-er sto på stedet med relativt omfattende skader. Hjul var bøyd og bilene så alt annet enn kjørbare ut.

Personen i den andre BMW-en ble skadet og ble kjørt til Legevakten i ambulanse.