TO BRUER: Det er brukt mye tid på å tilpasse broene på en best mulig måte til omgivelsene. Stien åpner til fellesferien. Foto: Arnfinn Håverstad

SØGNE: — Det var Fjellfly fra Hovden som med stor presisjon fløy broene på plass, forklarer Arnfinn Håverstad i Ingeniørvesenet i Søgne.

Arbeiderne på bildene er fra Sjøfrakt Sør AS. De har produsert broene, og ferdigstiller stien i disse dager med smijernsrekkverk og plankedekke.

Snart kan folk for første gang bevege seg fra den ene enden av Kapelløya i Ny-Hellesund til den andre, når den 1,6 kilometer lange stien åpner til fellesferien.

Stien går fra Verftet i Ny-Hellesund, nord på øya, og over til det kjente Olavsundet, øst på øya.

LUFTVEIEN: Fjellfly fra Hovden gjorde jobben med å fly jernbroene inn i Ny-Hellesund. Foto: Arnfinn Håverstad

— Vi håper at den blir en attraksjon. Dette er den mest spektakulære naturstien i Søgne, sier Håverstad.Eksotisk Søgne-natur med daler, juv, kulturminner og utsikt fra toppen til både Kristiansand og Mandal skal trekke vandringsfolk til Kapelløya.

Avgjørende for at stien ble til var at verneområdsstyret (for Flekkefjord, Oksøy og Ryvingen) sa ja til de to broene. Ny-Hellesund er et vernet område, men broene er konstruert svært enkelt, og skal sette så små fotavtrykk i terrenget som mulig.