PROBLEMATISK UTBYGGING: Problemene har tårnet seg opp under utbyggingen av det nyrenoverte rådhuset i Søgne. Nå må kommunen få hjelp av gode naboer i Kristiansand for å føre prosjektledelsen vel i havn. Foto: Janne Birgitte Prestvold

SØGNE: — Vi er veldig glade for at Kristiansand kan trå til og hjelpe oss ved behov, sier rådmann Kim Høyer Holum.

Forsinket

Byggingen av rådhuset i Søgne er kraftig forsinket etter at problemene har tårnet seg opp mot slutten av den snart årelange renoveringsperioden. Opprinnelig skulle kommunen overtatt bygget 15. oktober, deretter 15. november. Men da bygget ble gjennomgått 19. november, var byggherren ikke fornøyd. På problemlista sto både ventilasjonsanlegget, og gulver i både første, andre og tredje etasje.

Behovet for bistand fra eiendomsavdelingen i Kristiansand kommune har bakgrunn i at Ole Hallandvik, som er leder for eiendomsetaten i kommunen og prosjektleder for ombyggingen, er blitt sykemeldt.

I henvendelsen til Kristiansand kommune heter det at prosjektet er inne i en kritisk fase, og at kommunen ønsker hjelp til å ivareta sine interesser.

Dagbøtene løper

— Hjelpen går konkret ut på at Kristiansand Eiendom trer inn i rollen som prosjektleder med oppfølging av framdriften, og sånn sett ivaretar vår rolle. Det er flott at knutepunktsamarbeidet kan brukes på denne måten, sier rådmannen.

I tillegg ønsker Søgne bistand ved gjennomføringen av sluttoppgjøret overfor hovedentreprenøren, Veidekke. Hvor mye problemene og forsinkelsene har påført av ekstra utgifter på toppen av de rundt 82 millioner budsjetterte offentlige kronene, vil ikke rådmannen si noe om. Han ønsker heller ikke å kommentere dialogen med Veidekke om dagbøtene på 45.000 kroner som kommunen krever av entreprenøren for hver dag som går før bygget er klart for overtakelse.

— Det tar vi etter hvert. Akkurat nå venter vi på en ny overtakelsesdato fra Veidekke. Den er det viktig for oss å få på plass så snart som mulig, og blir trolig klar i løpet av et par dager, sier Høyer Holum.

Fra Kristiansand Eiendom er Ingvald Grønningsæter satt inn som prosjektleder i sluttfasen av utbyggingen.