USIKKERT: Snekkerne startet før stillaset var helt ferdig. Arbeidstilsynet ga derfor pålegg om stans til rekkverket er høyt nok. Foto: Margrethe Saga
USIKKERT: Snekkerne startet før stillaset var helt ferdig. Arbeidstilsynet ga derfor pålegg om stans til rekkverket er høyt nok. Foto: Margrethe Saga

KRISTIANSAND: Byggherre Fløy Eiendom AS blir derfor nødt til ta grep før arbeiderne kan fortsette å jobbe.

Fædrelandsvennen fikk tilsendt et bilde av en tipser om arbeiderne torsdag og kontaktet Arbeidstilsynet for en vurdering av forholdene. Arbeidstilsyen gikk deretter til aksjon.

frontbilde.jpg Foto: Fvn-tipser

Etter et uanmeldt besøk fredag morgen ga Arbeidstilsynet pålegg om stans inntil stillaset er utbedret.

For lavt rekkverk

– Rekkverket på toppen ikke er høyt nok til å sikre mot fall. Videre så er det for stor åpning mellom rekkverk og stillasgulv. Det siste er på grunn av at de ikke har satt på såkalt fotlist, forteller rådgiver i Arbeidstilsynet Dag Ommundsen.

Han forteller at et stillas som er mer enn fem meter høyt skal bygges av en godkjent stillasbygger. Dette skal bekreftes med et lite grønt skilt ved inngangen til stillaset, og dette manglet også.

Stanset umiddelbart

Styreformann i Fløy Eiendom AS, Kenneth Knudsen, forteller at stillasbyggeren er godkjent men at arbeidet var satt i gang før stillaset var helt ferdig.

– Det er bare å legge seg paddeflat. Dette skal ikke skje og det kommer aldri til å skje igjen, sier han.

Selv var han på dykkertokt da snekkerne gikk i gang med arbeidet, og han forteller at han ikke ville tillatt arbeidet om han var tilstede.

– Det er flott at Arbeidstilsynet sier i fra, for vi går ikke på akkord med sikkerheten. Arbeidet ble avsluttet umiddelbart og vi venter til tilsynet godkjenner forbedringene før vui starter opp igjen, sier han.

Arbeidet det gjelder er planlagt vedlikehold av tak.