KRISTIANSAND: Over en periode på åtte-ni måneder i fjor gjennomførte stebestefaren en rekke samleier med den unge jenta, som ifølge retten gjennom flere år hadde hatt en slitsom og vanskelig oppvekst.

14-åringen var i ferd med å skli ut av skolen, hadde økende rusproblemer, depresjon, selvskading og kommet i politiet søkelys.

Tiltalte utnyttet ifølge tingretten denne situasjonen. Stebestefaren var klar over problemene og brukte tilværelsen til å blande sammen omsorg og overgrep. Jenta ble overøst med gaver og penger, og truet med taushet om de seksuelle overgrepene.

Stebestefaren kjøpte alkohol til fornærmede, og han leide hotellrom i distriktet for å gjennomføre noen av overgrepene, som ifølge retten var av svært krenkende karakter.

De tre dommerne viser til at tiltalte skapte et avhengighetsforhold for den unge jenta som han bevisst utnyttet for å skaffe seg seksuell omgang. Overgrepene ble oppdaget for et år siden etter samtaler mellom barnevernet og jenta.

I tillegg til fengselsstraff må domfelte betale 110.000 kroner i oppreisningserstatning. Han fikk 25 prosent strafferabatt for tilståelse.