Kristiansand: Tingretten dømte den 30 år gamle mannen til fengsel i ti måneder, derav 90 dager betinget, for mishandling av sin nå fraskilte ektefelle. 30-åringen anket til lagmannsretten, og fikk medhold.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen, som var forsvarer for den tiltalte, hevdet i lagmannsretten at hans klient ikke kunne dømmes for mishandling av ektefellen, men kun straffes for tre enkeltepisoder som ikke ble rammet av den strenge bestemmelsen om vedvarende krenkelse. Det var lagmannsretten enig i, og mente at vilkårene for en streng bedømmelse ikke var til stede. En av de fire legdommerne var ikke enig i dette, og kom dermed i mindretall.

Ekteparet har hatt en turbulent periode med mye rusmisbruk, særlig fra kvinnen som ble utsatt for tre tilfeller av legemskrenkelse fra sin mann. For denne volden er han dømt til 90 dagers betinget fengsel. Ved straffeutmålingen har retten tatt hensyn til at den domfelte har overtatt omsorgsansvaret for parets to mindreårige barn.

Den voldsutsatte kvinnen har fått 30.000 kroner i oppreisningserstatning. Et mindretall på to av dommerne, begge juridiske dommere, stemte for en erstatning på 15.000 kroner.