KRISTIANSAND: — De tre rumenske mennene ble observert med tiggerkoppen i hånda i Kristiansand sentrum onsdag av spanere fra politiet. Vi oppdaget da at en ung mann fra narkotikamiljøet helt åpenbart kjøpte noe av en av tiggerne. Da mannen ble pågrepet beslagla vi ti narkotiske tabletter som han forteller er kjøpt av den ene tiggeren for 400 kroner, opplyser politioverbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

De tre rumenerne som er pågrepet er 30, 33 og 48 år gamle.

Politiets nærmere undersøkelser av de tre, og bilene de har disponert, førte til at det ble beslaglag tyvegods. Dette tyvegodset stammer fra fire forskjellige boliginnbrudd i Kristiansand.

Borret hull i vinduskarmen

— Det er litt spesielt at noen borrer seg gjennom vinduskarmer og åpner vinduene fra innsiden. Det har skjedd i to hus i Grim/Tinnheiaområdet. I ytterligere to hus har det vært tyverier. Fra et hus på Lund ble det 1. mars stjålet en datamaskin, og denne pc'en fant vi igjen i en av bilene som rumenerne disponerer, opplyser Hansen. - Han sier det gjenstår mer etterforskning i forhold til de beslagene som er gjort, og ytterligere ransakinger.

De tre rumenerne ble avhørt av politiet torsdag, og nekter for å ha solgt narkotika og befatning med tyvegodset som er funnet.

Mange tiggere

— Politiet har de siste dagene fått mange henvendelser fra publikum knyttet opp mot de rumenske tiggerne i Kristiansand. Antallet tiggere ser ut til å ha økt en del, og de samles slik vi forstår hver morgen på rutebilstasjonen før de går ut på byen. Det er meldt om tyverier knyttet til rumenerne fra folk som har gått eller oppholdt seg i sentrum. Meldingene går også ut på at de er langt mer aggressive enn tidligere. Politiet følger derfor med i hva som skjer, understreker Hansen.

I tillegg til tyvegods har politiet også beslaglagt penger hos de tre som er pågrepet. Det skal fredag vurderes om de tre rumenske tiggerne skal varetektsfengsles.