LILLESAND: — Ågerøya har lenge vært et problem for Høyre. Man har gjennom mange år ikke klart å få gode løsninger på parkeringsproblemene på land. Nå fjerner de et problem, sier Arbeiderpartiets Leif Vagle.

Han stemte for å beholde boplikten på Ågerøya. Det samme gjorde Cecilie Knibe Hanssen (Ap) og Jens Olai Justivk (V).

Ikke uventet fikk bopliktmotstanderne flertall Fem av medlemmene i formannskapet stemte for å oppheve boplikten på Ågerøya. De fem var Arne Thomassen (H), Einar Holmer-Hoven (H), Dina Helen Steindal (H), Birger Gauslaa (H) og Andreas Brovig (KrF).

— Det Vagle sier er feil. Vår avgjørelse har ingenting med tjenestetilbud eller parkering eller båtplasstilbud å gjøre. Selv om vi fjerner boplikten vil det fortsatt bo mennesker på øya, og det må Lillesand kommune forholde seg til. Kommunen endrer ikke sin kommunale tjenestepolitikk ved å oppheve boplikten, sier Einar Holmer-Hoven (H).

Dyrere boliger

Onsdag 9. mai skal saken behandles i bystyret. Fortsatt er de som ønsker å fjerne boplikten på Ågerøya i flertall. Vagle frykter Lillesands politikere er i ferd med å ta en avgjørelse man ikke kjenner ringvirkningene av.

— Dette vet vi ikke konsekvensene av, men det er veldig stor sannsynlighet for at husene nå blir dyrere, og at de som i fremtiden vil kjøpe bolig på Ågerøya må konkurrere med dem som vil kjøpe fritidseiendom, sier Vagle.

Også i dette er Holmer-Hoven uenig.

— Jeg tror ikke det skjer de voldsomme endringene verken med pris eller bosettingsmønster. Boligene der ute er allerede ganske dyre. På sikt er det kanskje flere som vil bruke boligene på Ågerøya i sju-åtte måneder, og ha de verste vintermånedene på land. Det er et mønster vi allerede ser, sier Holmer-Hoven.

Nedstemt

Forslaget fra Fremskrittspartiets Arne Gulbrandsen om å oppheve boplikten i hele kommunen, fikk én stemme. Gulbrandsen foreslo også å legge spørsmålet om å oppheve boplikten i hele kommunen ut til folkeavstemning i forbindelse med neste kommunevalg. Kun Andreas Brovig (KrF) støttet Gulbrandsen i dette, slik at dette forslaget også ble nedstemt.