KRISTIANSAND: — Kultur er ikke det Frp setter høyest i valgkampen.

Det sier stortingsrepresentant Åse Michaelsen fra Mandal som nå satser på sin tredje periode i rikspolitikken. Partiet hennes vil kutte kraftig i kulturbudsjettet, og satse på bredde framfor elite.

At de rødgrønne nå skilter med Frps tradisjonelle hjertesaker som korps, frivillighet og lokalt kulturliv synes hun for så vidt er bra:

— Det kan jeg bare ønske velkommen, men slikt blir veldig ofte bare fagre ord og festtaler, sier hun.

Etter åtte år på Stortinget har hun gjort følgende observasjon:

— Når det har kommet midler til Sørlandet, har de veldig ofte ligget i kultursektoren, sier hun, og nevner Kilden, Arkivet og fartøyvern som eksempler.

— Men når det gjelder barn og unge, har de bare fått knapper og glansbilder.

Frp har programfestet at "kulturlivet i større grad både kan og bør finansiere seg selv", og tilskudd til det Åse Michaelsen kaller "nisjekultur" bør bort:

— Det blir helt feil å subsidiere billetter til operaen eller Kilden med en 1000-lapp når det er forestillinger som blir sett av svært få, presiserer hun.

— Voksne kan betale for sine fritidsaktiviteter selv. For oss er det viktig å satse på bredden, og sørge for at barn og unge får gode tilbud gjennom kor, korps og frivillige organisasjoner. Det er også viktig å koble kulturopplevelser med ny teknologi som kan gi økt kunnskap, sier Åse Michaelsen.