Politiet i Søgne pågrep de tre onsdag kveld etter utlendingsloven for manglende identifikasjon.

— De var ute og fartet om natta, og hadde ikke helt troverdige forklaringer på hva de gjorde, forteller Jan Ove Thorsen, konstituert lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Brekkjern og baufil

Kjøreturer på kryss og tvers i Agder nattestid med brekkjern og baufil i bagasjen, gjorde at politiet valgte å undersøke om de kunne knyttes til innbruddene i distriktet den siste uken.

— Forklaringene deres sto ikke helt til troende. Jeg er ikke mekaniker, men de opplyste at brekkjernet og baufila var til å fikse bilen. Og grunnen til at de kjørte rundt om natten, var at da var det lite trafikk og greit å kjøre, forteller Thorsen.

Stang ut

Torsdag måtte politiet løslate en av de tre. De to andre blir bortvist.

— Det dukket opp noen kvinner med identifikasjonspapirer. Vi har heller ikke klart å knytte dem til de verserende sakene vi etterforsker. Status nå er at én av dem løslates, to blir bortvist, sier Jan Ove Thorsen, konstituert lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Flere av innbruddene settes i sammenheng.

— Ja, seks av innbruddene den siste uken ser ut til å kunne ha en sammenheng. Undersøkelsene vil ta tid. Fokus nå er på de som er oppringt på fasttelefon fra svenskregistrerte mobilnummer. Vi har fått mange tips, så nå prøver vi å smalne denne gruppen, sier Jan Ove Thorsen.