VG skriver i dag at veivesenet i Aust-Agder gav bøter på til sammen en million kroner til de to entrepenørene som hadde ansvaret for brøytingen i fjor. Distriktsveisjef Kirsten Lindeberg i Aust-Agder sier til avisen at hun vil vurdere det samme i år.

— Jeg ser ikke bort fra at det kan bli akutelt med bøter også i år, men det er for tidlig å slå fast at brøytingen har vært for dårlig, sier Lindeberg til VG.

Også Åge Ragnar Hellerslien, ansvarlig for brøytekontraktene i Statens vegvesen Vest-Agder har det samme riset bak speilet. I fjor fikk entrepenøren bøter i størrelsesorden 150.000 til 200.000 kroner.

— Vår entrepenør i Kristiansands-området har gjort en kjempejobb så langt. Men dermed er det ikke sagt at alt er som det skal, sier Hellerslien.

Han sier at den største utfordringen i dag er å få fjernet de høye brøytekantene i kryssene, slik at sikten for bilistene blir bedre. Dessuten er det gang- og sykkeleveier som prioriteres.

Mange lesere ringer fvn.no og klager på at det ikke er brøytet i deres nærområder, og en del forteller om at det er strid om hvem som har ansvaret for å brøyte de forskjellige veiene.

— Enkelte steder er det konflikt om hvem som har ansvar for småveiene. Men et eller annet sted går grensen mellom offentlig og privat. Vi kan ikke brøyte på trappa til folk, sier Jon Petter Langfeldt, avdelingsingeniør på Vei- og prosjekt i Kristiansand kommune.

Han bekrefter at det har vært mange klager på dette, og sier:

— Maskinparken er ikke dimensjonert for ekstreme snøfall. Jeg er ikke enig i kritikken, fordi man ikke kan forvente at alt blir brøytet umiddelbart. Da vil jeg si at folk må være tålmodige; de må la bilen stå og bruke andre transportmidler, sier Langfeldt.