KRISTIANSAND:

— Det er jo helt sprøtt at Nussi har vært fem meter i fra huset hele tiden, mens vi har lett oss halvt i hjel etter ham, forteller Ole Skarpeid.

Fædrelandsvennen treffer pappa Ole og datteren Monica Skarpeid (14) hjemme på Lund. Monica holder et godt tak rundt den tilbakekomne Nussi, og koser med ham. Det er tydelig at gjensyngleden er stor mellom både katt og eier.

Det var fredag 10. september at den 7 år gamle Nussi forsvant fra huset til familien Skarpeid. Familien ante uråd da Nussi ikke kom tilbake etter noen timer ute i frisk luft slik som han pleier å gjøre.

De lette i mange dager uten å finne katten. De kjørte rundt i nabolaget, de gikk turer og ropte og kikket i trær og stolper for å se om han kunne sitte fast noe sted. Men til ingen nytte. Det virket som om alt håp var ute for katten, inntil torsdag. Da sto naboen på døra og lurte på om de savnet en katt.

— Han kom og lurte på om vi hadde mistet en katt for omtrent to uker siden, han hadde nemlig hørt mjauing og sett en katt på loftet i fire-manns boligen han bor i. De hadde prøvd å få fatt i Nussi, men katten hadde klart å komme seg ned i et hull og de fikk ikke fatt i ham, sier Ole.

— Til slutt måtte vi bruke ei lita sag for å skjære hull i gulvet, og jeg måtte krype helt inn i kroken slik at jeg kunne ta tak i ham og dra ham ut. Han var helt skitten og møkkete da vi endelig fikk ham ut, sier Monica.

Pus ble undersøkt av en dyrlege i helgen, og alt står bra til.

— Dyrlegen sa at han har klart seg overraskende bra, og at han er i ganske god form. Men han må ha vært veldig stresset mens han satt under gulvet. Han har mistet en del hår på ryggen etter at han har slikket seg der, sikkert for å trøste seg selv litt, sier Ole.

— Jeg var kjempe glad da vi endelig fant ham. Han pleier egentlig å være ute om nettene, men siden han kom tilbake har han ikke fått lov til det. Han har sovet i senga mi hver eneste natt siden torsdag, smiler en lykkelig Monica.

lene.gunvaldsen@fedrelandsvennen.no