— Jeg tror det blir tøft, både fysisk og mentalt, men dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge. Jeg er veldig glad i å sykle, forklarer Macody Lund.

Bergenseren, som nå er bosatt som student i Kristiansand, har lenge hatt en drøm om å sykle fra Nordkapp til Lindesnes. Nå bruker han ferien sin til å gjennomføre styrkeprøven.

— Faren min har gått Norge på langs. Jeg er litt inspirert av ham. Det blir nesten en Tour de France, men jeg sykler helt alene, forklarer 25-åringen.

Han har allerede syklet Kristiansand-Hovden (210 km), samt Bergen-Voss (165 km) tidligere i år, men dette blir noe helt annet.

Planen er å ha veldig lite bagasje med seg på turen, og sykle lange etapper hver eneste dag.

— Jeg skal sykle opp mot 200 kilometer daglig, forklarer Macody Lund, og legger til at han er godt trent.

Ofrer seg for Donn

Macody Lund spiller til daglig sentral midtbane for 3. divisjonslaget Donn, og er også i ferd med å fullføre masterutdannelsen sin i idrett fra Universitetet i Agder (UiA).

— Jeg skulle gjerne ha begynt litt før på turen, men nå ofrer jeg meg for Donn. Vi ligger så bra an på tabellen (laget leder 3. divisjon avd. 5, red.anm.), så nå må alle gjøre det som er nødvendig for at det skal holde, smiler han.

— Hva skal du ha med deg?

— Nesten ingenting. Bare litt varme klær, og det aller nødvendigste, sier Macody Lund.

Han regner med å brenne av mellom 6500 og 8500 kalorier per dag, så det blir også viktig å få i seg nok mat underveis.

— Det å spise nok, og få i seg nok drikke, blir den største utfordringen. Jeg må bare kjøpe på det jeg kommer forbi langs veien, forklarer Macody Lund.

— Jeg tror jeg kommer til å gå litt ned i vekt, men det er ikke så mye å ta av, legger han til.

- Stumpen kan bli et problem

— Hva gleder du deg mest til?

— Det å sitte på sykkelsetet i timevis hver dag, og bare kose seg, få god trim, samtidig som jeg får sett hele Norge. Jeg tror det blir en god opplevelse, sier Macody Lund

— Hva gruer du deg til da?

— Det blir veldig tungt fysisk. Jeg håper jeg ikke får altfor vondt i stumpen, det kan også bli et problem, sier 25-åringen.

Han har også droppet å ta med seg telt. Dermed gjelder det å finne seg et sted å sove hver eneste natt.

— Hvis jeg skulle ha hatt med telt, ville jeg brukt mye lengre tid. Nå blir det vandrerhjem, campinghytter og lignende, forklarer Macody Lund.

- Tøff utfordring

Venndølen Kenneth Solheim syklet Norge på langs sammen med en gjeng fra Vennesla og Omegn Cykleklubb i 2011. — Det sier seg jo selv, det er langt. Jeg håper han har all grunnleggende trening i bunnen, sier Solheim.

— Han skal sykle alene, hvordan blir det, tror du?

— Vi var en gjeng fra sykkelklubben som tok turen, og da kunne man gjemme seg litt vekk dersom man fikk en slitsom dag på sykkelen. Det er en tøff utfordring han gir seg ut på, forklarer Solheim, som fortsatt sitter igjen med mange inntrykk fra turen.

— Opplevelsen å ha syklet fra topp til bunn er fantastisk. Det er nesten sånn at man glemmer å være sliten, for det er så fantastisk mye å se på hele veien, sier han.