BIRKENES : — Vi vil vekk fra opplegget med å servere skuffekake og brus og heller satse på det mer tradisjonelle. Mitt ønske er at alle gårdene og stedene som er med i «Fra gård til gård» skal kunne utvikle sin egen matrett. Vi vil gjerne lage nye menyer med spennende tradisjonelle oppskrifter fra området, sier arrangør av «Fra gård til gård» Arild Tveite. Tveide understreker at «Fra gård til gård»-konseptet er under utvikling, men at det har kommet godt i gang i riktig retning. Populært

— Vi må jobbe videre med å markedsføre mat som en viktig del av opplevelsen av noe tradisjonsfylt. Det er tydelig at dette er noe som er populært, og jeg syns det er spennende å kunne kombinere en opplevelse av musikk og mat sammen. Vi er svært fornøyd med arrangementene som har vært til nå, legger Tveide til.På kjøkkenet på Røyland gård i Engesland på Birkenes er det Roy Andersen sammen med kona Grete som regjerer. Sammen er de interessert i å føre norsk matkultur videre.- Det er viktig at de gamle gårdene ikke legges brakk men at vi tar vare på tradisjonene de forskjellige gårdene har å tilby. En måte en kan gjøre det på er å bygge videre på gamle mattradisjoner. Vi er også opptatt av å bruke råvarer med lokal tilknytning som man kan finne i naturen rundt gården. Det gir en god følelse å lage og spise noe som hører til i terrenget her, og det gjør det til en spesiell opplevelse, sier kokken Roy Andersen. Snaddermann

Andersen som mange kjenner fra Snadderkiosken i Kristiansand, har den siste tiden vært deltidsansatt som kokk på gården på Engesland. Han har hele livet hatt en interesse for tradisjonell matlaging.- Det er en fantastisk kombinasjon av arbeid i byen og her på Engesland. Jeg har ingen problemer med å slå om fra jobben min på Snadderkiosken til å kose meg med mer tradisjonell matlaging på Røyland gård, sier Andersen med et smil.- Folk er fornøyd med å få tradisjonell mat. Det er viktig at folk griper fatt i de gamle tradisjonene og ser mulighetene som ligger der. Vi får jo så mange impulser fra utlandet, og mye godt kommer derfra, men den gode norske tradisjonen må ikke glemmes, legger han til.På Røyland blir det arrangert en «sanselig aften» den 5. august, der gjestene blir servert en fem retters middag. Dette arrangementet ble utsolgt etter kort tid, så et tilsvarende arrangement er satt opp til 26. august.