KRISTIANSAND: — Jeg syntes prisstigningen er liten, og den er vel helt i tråd med den generelle lønnsveksten, sier Remi Ramslien fra Nordfjordeid. Sammen med familien på fem, og to av døtrene til et vennepar, har han betalt 1300 kroner for å tilbringe en feriedag i dyreparken. Og gjengen på sju er alle enige om at de får mer enn nok valuta for pengene.

— Her er det masse gøy å være med på, og nok av ting å se. Det eneste som koster noe er jo tivoliet, hevder Kristin Kandal Ramslien, og er strålende fornøyd med dagens investering.

En voksen må betale 250 kroner, mens barn over tre år må betale 210 kroner for å slippe inn i parken, men familien Kandal Ramslien var aldri i tvil om at et besøk i dyreparken skulle inngå i ferieplanene.

— Vi var helt sikre på at vi skulle i Dyreparken, og derfor sjekket vi ikke prisen på forhånd, forteller Kristin, som tror det skulle mye til før de ikke hadde tatt turen på grunn av prisen.

Mye dyrere årskort

Årskortet i dyreparken har steget fra 365 kroner i 2000 til 560 kroner i 2005, og har dermed hatt en betydelig større økning i pris enn dagsbilletten. Dyreparksjef Reidar Fuglestad har følgende forklaring på dette:

  • Vi fant ut at vi var for billige på årskort, og at det derfor tålte en så kraftig prisøkning. Han har ingen umiddelbare planer om å skru opp prisene på billetter ytterligere, men vil ikke love noe med hensyn til prisveksten.

— Dersom det skjer en ytterligere utvikling av tilbudet i parken kan det skje en større prisøkning, men foreløpig har vi ikke slike planer, sier Fuglestad. Han understrekker videre at dyreparken vil fortsette å være tro mot sin filosofi om at alt i parken skal være gratis når du først har betalt deg inn.

Tenker forbruk

Det er ikke bare inngangspenger som koster når en familie skal kose seg i Dyreparken. Kristin innrømmer at de selvfølgelig tenker på pengeforbruket, og nistemat i sekker hører med som et lite sparetiltak.

— Vi har med niste til et av måltidene, og tenkte å spandere på oss et varmt måltid i parken, forteller hun. De har på forhånd snakket med barna om hva de skal bruke penger på, og har gitt klar beskjed om at de ikke kommer til å kjøpe noe særlig utenom mat.

— Barna står selvfølgelig fritt til å bruke av sine egne feriepenger, men vi kommer ikke til å kjøpe annet enn mat til dem. Jeg tror det er lurt å diskutere slike ting på forhånd, avslutter Kristin,