KRISTIANSAND: Det nyeste tilskuddet i ABcenter-staben ble dermed en liten sykkel, utstyrt med ABcenter-reklame. Nå planlegger daglig leder å innføre 50 slike sykler, som mer eller mindre skal erstatte de gamle visningsskiltene.

— Vi jobber oss sakte men sikkert over på sykler. Vi innrømmer at vi tidligere muligens har overdrevet skiltingen til visningene, og nå ønsker vi å gjøre noe med dette. Det er klart vi må rette oss etter vegvesenets regler, sier Thomassen.

Han mener syklene vil bidra positivt både med tanke på miljø og i forhold til regelverket fra Vegvesenet. Reglene for reklameskilt langs veier, i veikryss, rundkjøringer og liknende er klare. All form for reklame som kan virke forstyrrende på bilførere er ulovlig. Og de verste synderne mot dette pålegget har lenge vært eiendomsmeglere, som stadig setter opp visningsskiltene sine på ulovlige steder. Dette vil Thomassen nå ta et grep om.

Syklende meglere

— Jeg lover vi ikke skal sette syklene i veikryss eller slik at de kan være til sjenanse for bilførere. Men det må da være lovlig å sette fra seg en sykkel. Vi bestreber hele tiden å rette oss etter Vegvesenets reglement. I tillegg har vi planer om at meglerne oftere skal bruke syklene som transport til visningene. Da vil dette også være miljøvennlig, og det må jo Vegvesenet synes er positivt, smiler Thomassen.

Men hva ble dommen fra Vegvesenet?

Likevel ulovlig

Vi tok med Thomassen og sykkel til Vegkontoret og fikk overingeniør Ragnar Lømsland til å vurdere nyvinningen.

— Dette blir dessverre å regne som reklame på lik linje med de vanlige skiltene om syklene brukes i reklame-øyemed, så det er ulovlig. Men det er fullt lovlig å sykle rundt på dem, sier Lømsland.

Når Thomassen spør om det ikke er mulig å lirke litt på regelverket når syklene har så positiv effekt på miljø og medarbeidere, svarer overingeniøren at det nok er håpløst.

— Blir de satt opp som reklame, er det reklame og vi må fjerne dem. Denne er trafikkfarlig på lik linje med alle andre reklameskilter.

- Dette er veldig fantasifullt!

Han roser likevel kreativiteten i forslaget.

— Ja, dette er jo svært fantasifullt og artig da!

Dag Thomassen og ABcenter er ikke skuffet over dommen, og aksepterer at regelverket er som det er.

— Vi kan fremdeles sykle med dem og sette dem utenfor husene, men vi er jo ikke helt enige da..., sier han humoristisk, før han tar Lømsland i hånda og pakker med seg et par visningsskilt som Vegvesenet tidligere har samlet inn.

Og kanskje blir meglere på sykkel et litt mer vanlig innslag i bybildet i tiden fremover?

Se reportasje på Tv Sør klokken 17.30 og 18.30 i dag.