MANDAL: Utstyr for produksjon av falske 20-kroners mynter er allerede beslaglagt og politiet regner med at et stort antall mynter allerede er i omløp på Sørlandet.

Konstituert leder for kriminalavdelingen, politioverbetjent Erling Egge, har ansvaret for etterforskningen av falskmynteriet. Han får daglig inn falske 20-kroner, skriver Lindesnes.

Ifølge politiet er myntene produsert for spill på pengeautomater. Til nå er det beslaglagt for et sted mellom 2000 og 3000 kroner i falske 20-kroners mynter.

– Vi kan bekrefte at det er falske mynter i omløp, og siden august har vi fått inn mynter nesten daglig. De er av svært varierende kvalitet. I forrige uke kom vi tilfeldigvis over produksjonsutstyret i forbindelse med etterforskningen av en annen sak. Utstyret ble beslaglagt på flere steder i Mandal, sier politioverbetjent Erling Egge, konstituert leder for kriminalavdelingen.

Han forteller videre at de falske myntene ikke bare er funnet i automater i Mandal, men over hele Sørlandet. Alt av mynter og produksjonsutstyr er sent til Kripos i Oslo. Der skal alt laboratorie-undersøkes.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken, men en mann bosatt i Mandal er mistenkt og skal avhøres.