GRIMSTAD: -Vi kan heve skolepengene noe, men vi er avhengig av at menigheten sponser med gratis husleie og at vi får økonomisk støtte fra privatpersoner eller kristen-Norge, sier leder i skolestyret på Skjærgårdsskolen, Håkon Eiken.

Skolen er fratatt godkjenning etter friskoleloven, men ingen kan nekte dem å søke godkjenning etter opplæringsloven. Forskjellen er bare at de etter opplæringsloven må klare seg uten offentlig støtte. Skolestyret var onsdag i møte med Utdanningsdirektoratet for å diskutere skolens fremtid.

-Søknaden om å drive videre går av gårde torsdag eller fredag, og vi har fått beskjed om at Utdanningsdirektoratet vil kunne svare raskt på søknaden vår, sier Eiken.

-Går det mot slutten for Skjærgårdsskolen?

-Vi er nødt til å tro på at det finnes en løsning. Så lenge saken ikke er lukket finnes det "von i hangande snøre", og vi tror dagens møte med Utdanningsdirektoratet bidrar til at det blir et positivt utfall, sier Eiken som fortsatt håper vedtaket omgjøres.

Avdelingsdirektør Lars Gunnar Nag i Utdanningsdirektoratet sier søknaden vil være ferdig behandlet i løpet av nesten uke.