KRISTIANSAND: — Foreløpig kan vi egentlig ikke snakke om annet enn at vi har funnet indikasjoner på uregelmessigheter. Men offentlige etater skal i samarbeid avdekke hvordan dette henger sammen, sier Ole Petter Saugen, kontrollsjef ved Vest-Agder fylkesskattekontor.

En rekke offentlige etater under kontroll av serveringssteder i Kristiansand har kommet over 57 personer som ikke er innmeldt i arbeidstakerregisteret. Kontrollene, som ble gjennomført natt til torsdag og natt til fredag, omfattet 45 serveringssteder. Det var ved 25 av disse at man kom over arbeidstakere som ikke var meldt inn i registeret.

Fylkestrygdekontoret var blant de etatene som deltok under de to kontrollene.

— Vi vil nå finne ut om noen av de 57 personene som var på jobb, men som ikke er meldt inn i registeret, er trygdemottakere, forteller Annelise Barikmo ved fylkestrugdekontoret.

Politiet skal undersøke oppholdsgrunnlaget for to personer. Det vil avdekke eventuelle ulovligheter.

— Det synes å være en økende tendens til bruk av uregistrert arbeidskraft i serveringsbransjen, sier kontorsjef Tom Eklund i Agder politidistrikt. Overfor myndighetene hevdes det at de ikke jobber, men at de bare er tilfeldig innom, mens de i realiteten utfører arbeidsoppgaver.

Fylkesskattekontoret synes det er bekymringsfullt at så mange virksomheter, i dette tilfellet 25 av 45 kontrollerte, bruker arbeidskraft som ikke er registrert slik loven påbyr.