KRISTIANSAND: Skisland lovet tirsdag at eldreomsorgen skal få flere titalls millioner ekstra å rutte med neste år, mens det blir kniping og tøffe prioriteringer i alle andre kommunale sektorer. Seddelpresse?

— Har ordføreren en egen seddelpresse på bakrommet som vi andre ikke vet om, undrer Venstres Dag Vige.Vige mener ordføreren har oppført seg «veldig uklokt».- Fordi det skapes forventninger. Jeg frykter at folk vil bli veldig skuffet til slutt. Skisland sier jo ingenting konkret om hvor han skal ta pengene fra, sier Vige.Høyres Tore Austad mener også at Skisland skaper forventninger som ikke kan innfris: «Nu er tørkens tid»

— Jeg skjønner ikke politikken hans. For to måneder siden stemte KrF ned et privat anbud på Vågsbygdtunet som var både bedre og billigere enn kommunens. Hvorfor gjøre det, hvis man er så opptatt av å bedre eldreomsorgen, spør Austad, og fortsetter med et Ibsen-sitat:- «Nu er tørkens tid» sa den store forfatter en gang. Budsjettbehandlingen til høsten kan fort bli det for ordføreren, mener Austad, som samtidig signaliserer at Høyre er for å løfte eldreomsorgen, men at en satsing må sees inn i en helhet.KrFs egen gruppeleder, Anne Ma Timenes, sier hun ikke var informert på forhånd om at ordfører Skisland vil ta et krafttak for eldreomsorgen.- Det er jo ikke noe vi i KrF heller vil enn å bedre eldreomsorgen. Men jeg synes nok utspillet hans er noe dristig. Det vil jo være et lite under hvis vi greier å oppfylle dette, sier Timenes.I andre partier, særlig Høyre, rister man oppgitt på hodet over at ordføreren våger å komme med så store løfter uten i det hele tatt å ha forankret dem politisk på forhånd. Vil du lese mer? Se vår papirutgave.