Planutvalget har hittil unnlatt å anmelde Maaseide, men på et møte tirsdag kveld gikk flertallet av politikerne inn for å ikke gi ham flere sjanser. Fjernes ikke banen ved Høvåg kirke innen 1. juni risikerer eks-proffspilleren politianmeldelse.

Forrige uke tok kapellan Kathrine Tallaksen Skjerdal i Høvåg til orde for å få til en avtale med Maaseide om regulert bruk av banen. Men kapellanens sympati fikk ikke støtte i planutvalget.

— Jeg fikk inntrykk av at han forsto at banen var et lovbrudd og at den måtte bort. Når vi nå får saken opp på ny, synes jeg vi skal behandle Maaseide likt med de andre som har begått lovbrudd i strandsonen. Maaseide tok ikke imot en utstrakt hånd. Da tar vi opp igjen forslaget om å politianmelde ham dersom ikke banen er borte innen 1.juni, sier Kristelig Folkepartis Hans-Thomas Nicolaisen, ifølge Agderposten.

Maaseide har klaget saken inn til Fylkesmannen, men denne har ikke tatt klagen til følge. Fra før av har Maaseide fått varsel om tvangsmulkt dersom ikke banen er borte innen sommeren.