KRISTIANSAND: Etter at Get (tidligere UPC) la om til digitale sendinger, har TVSØR opplevd seerstorm på telefonen. Omleggingen har ført til at TVSØR har falt ut, og seerne må gjøre tekniske grep for å få inn lokal-tv.

— Dette er bare tull. Det skal ikke være slik at eldre damer må koble en ekstra ledning mellom dekoderen og tv-en for å få inn lokal-tv. Man skal få inn lokal-tv på samme måten som de andre kanalene, sier daglig leder i TVSør, Tor Mjaaland.

Overgangsperiode

Han har selv fått flere telefoner fra kunder som er fortvilet over å ikke finne TVSør.

— De som ringer til oss finner ikke ut av det. Mange har problemer med dette, sier han.

Informasjonsdirektør i Get, Øyvind Husby, mener imidlertid at den tekniske løsningen er såre enkel. Kabelen følger med dekoderen, og ifølge ham er det bare små grep som skal til for å få inn lokal-tv.

Etter at den ekstra antenneledningen er koblet mellom dekoderen og tv-en, må kundene søke med fjernkontrollen til de finner TVSør. Deretter må de bruke fjernkontrollen til tv-en hver gang de skal se TVSørS sendinger.

— I en overgangsperiode må kundene våre bruke en ekstra kabel som følger med den nye dekoderen, sier Husby, som mener problemet nå er hos TVSør.

Sender digitalt

— TVSør vil trolig komme på plass i løpet av januar, men vi er avhengig av å få signaler fra TVSør for å få dette i orden. Dette ligger nå hos TVSør, sier han til fvn.no.

Tor Mjaaland har imidlertid en annen versjon:

— Etter et møte mellom generalsekretæren i Norsk forbund for lokal-tv og Get tirsdag, lovet Get at dette skulle være i orden 15. januar. Vi har lenge sendt digitale signal, blant annet til iVisjon. Dette har vi gitt Get beskjed om. Det er ikke hos oss dette ligger nå, sier han.

Get har rundt 10.000 kunder i Kristiansand. Mellom tre og fire tusen har dekoder.