Oslo (NTB): Etter året i England har jeg lyst til å lære litt mer om bistandsarbeidet Norge driver med, forteller kronprinsessen i et intervju med NRK.Hun forteller at det er inngått en avtale med Utenriksdepartementet om at hun skal hospitere i Direktoratet for utviklingssamarbeid (NORAD) omtrent to dager i uka fram til jul. Hun skal spesielt involvere seg i hiv— og aids-prosjekter.

Det gleder jeg meg veldig til. Det blir veldig spennende, sier kronprinsesse Mette-Marit.

I tillegg blir det vanlige representasjonsoppdrag her i Norge fram til en ny tronarving er ventet i januar. Da vil kronprinsparet ta det roligere og ha tid til hverandre.

Etter fødselen har vi begge tenkt å sette av en del tid til å være sammen med det nyankomne familiemedlemmet og også ha tid til å være sammen med Marius. Å få en ny lillebror eller søster er jo en ny dimensjon i hverdagen, så vi trenger tid til å være sammen med ham også. Jeg kunne tenke meg å ha en rolig periode i et par måneder etter fødselen, sier kronprins Haakon.

For Mette-Marit blir det trolig en litt lengre periode uten kongelige oppdrag. Hun sier at hun satser på stort sett å ha fri fram til sommeren.