KRISTIANSAND: – Jeg er bombesikker på at det ikke var meg, sa Rafael Michelet, da ankesaken mot ham begynte i Agder lagmannsrett i går.

I løpet av de kommende ukene skal 71 vitner møte i lagmannsretten. Der står Rafael Michelet tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

I november i fjor ble han frikjent i tingretten for å ha drept babyen til eks-kjæresten Jannicke Attard. Men påtalemyndigheten har anket dommen.

Påtalemyndigheten mener volden mot Byron Attard ble utøvd av Rafael Michelet, som har flere voldsdommer på seg.

Michelet på sin side sier at han tvert imot tok ansvar for både gutten og Jannicke Attard da de var sammen.

– Jeg valgte å engasjere meg, siden jeg tenkte Byron kanskje ville bli min fremtidige stesønn, sa han i retten.

Michelet forklarte at han både hadde kjøpt bleier til kjærestens sønn og kjørt henne og barnet hennes mens de var sammen.

Han hevdet også at det var han som hadde tatt initiativet, da Byron ble tatt med til legevakt og sykehus, fordi han blødde i munnen.

Mens Rafael Michelet la vekt på at han hadde tatt ansvar og fortalte om hvor glad han hadde vært i sin eks-kjæreste, ville aktor Dennis Danielsen vite om hans bakgrunn som torpedo.

– Jeg holdt på med det da jeg ble kjent med Janicke og hadde noen saker som jeg skulle avslutte. Etter det hadde jeg tenkt å legge det på hylla, forklarte Michelet.

Han innrømmet å ha drevet med vold i torpedosammenheng, men ikke i den perioden da han var sammen med Jannicke Attard.

I dag skal babyens mor, Jannicke Attard, forklare seg for retten. Videre ut over i rettssaken skal samtlige vitner som møtte i tingretten møte i lagmannsretten.

Ett av bevisene mot Michelet i saken er fibrer fra teppet som lå over Byron Attard. Noen av disse ble funnet igjen på Rafael Michelets bukse. Men Michelet selv har forklart at han ikke var inne på rommet til Byron natten da han døde.

Michelet sa i går at fibrene kan ha kommet over på buksa i andre sammenhenger.

– Jeg har jo holdt rundt Jannicke når jeg trøstet henne den natten Byron døde, forklarte han i retten i går.

Senere sa han at teppet også hadde vært i bilen hans før Byron døde.

Det er satt av over tre uker til rettssaken i Agder lagmannsrett.