KRISTIANSAND: — Vi pleier ikke å synge for maten hos oss. Men siden biskopen var på besøk, synes jeg det var naturlig at han fikk mulighet til det, sa sjefredaktør Finn Holmer-Hoven etter visitasen i mediehuset.

Etter bordverset var tonen satt for samtalen rundt bordet: Hvordan avisen kan forholde seg til Kirken og hvordan Kirken kan forholde seg til avisen.

— Jeg takker Finn Holmer-Hoven for å ha gjort meg mer tykkhudet i møte med medie-Norge, sa Skjevesland.

Da hadde han allerede sagt at det var kritiske kommentarartikler kritikken gjaldt, og lagt til at han nå lever vel med tingenes tilstand.

Omvisningen og lunsjen i Fædrelandsvennen var ledd i biskopens visitas i Vågsbygd menighet. Olav Skjevesland ledet et følge bestående av den lokale staben, samt domprost Helge Schmidt og konsulent Torun Pedersen fra bispedømmekontoret.

Den planlagt debatten mellom biskop og sjefredaktør ble droppet til fordel for en løs samtale rundt bordet. Den avslørte at partene, tross alt, har flere felles trekk. Begge har som oppgave å formidle ord og budskap. Begge ønsker å gjøre det på en troverdig måte. Og begge vedgikk å ha mer å gå på.

Alle applauderte da Vågsbygds sogneprest Bjarte Våge overrakte Finn Holmer-Hoven en ny skinnbibel med den ferske oversettelsen av Det nye testamente.