KRISTIANSAND: — Dette var helt fantastisk. Det er så hyggelig når noen gjør noe ekstra for oss eldre her på sykehjemmet. Og så hadde de stelt det i stand så lekkert her, stråler 80 år gamle Gøran Vinje .

Flere titalls barn fra Kløvergården barnehage troppet tirsdag opp for å gå i luciatog på sykehjemmet midt i Kvadraturen i Kristiansand. I flokk stilte de seg på rad og rekke i fjerde etasje på sykehjemmet. Alle lys ble slukket og barna stod musestille mens de ventet på klarsignalet fra de barnehageansatte. Deretter telte de; "en, to tre". Så gikk ferden gjennom korridorene, bare opplyst av de mange lysestakene som barna holdt i hånda. I fellesrommene satt de forventningsfulle beboerne og ventet mens en etter en av luciaene kom inn, syngende på "svart senker natten seg" .

— Dette er kjempeflott. Vi har ikke hatt en slik tilstelning på lang tid. Både pårørende og beboere har etterspurt dette. Vi ble veldig glade da Kløvergården selv ringte å spurte om de kunne komme. Det første jeg sa når de ringte var "spørre om noe slikt, selvfølgelig er dere velkomne ", sier styrer ved St. Joseph, Dagfinn Nesje.