Lillesand: Det var ingen enkel sak årsmøtet i Norske Kvinners Sanitetsforening i Aust-Agder skulle ta stilling til lørdag. Sanitetsforeningen har eid Kalvild i flere tiår, og mange av medlemmene har sterke bånd til stedet. Det ble derfor en følelsesladet debatt før avstemningen fant sted.

— Dette har ikke vært noen enkel sak, men jeg er glad for at vi nå har fått et vedtak om salg, sa en tydelig lettet fylkesleder, Anne-Lise Retterholt, etter at resultatet ble kjent. - Nå kan vi konsentrere oss om å drive sanitetsarbeid i lokalmiljøene.

Selv om resultatet av avstemningen viste et klart flertall for salg av Kalvild, var mange av delegatene skeptisk til om alle muligheter for videre drift var undersøkt.

— Jeg føler at fylkesstyret har gitt uttrykk for at det bare er salg som gjelder, sa Signe Lilleholt fra Høvåg. Har man virkelig forsøkt alle muligheter for videre drift, spurte hun, og fikk støtte av Bjørg Stenslund Tøsse fra Birkenes:

— Dette handler ikke om følelser, men om mangel på faktakunnskap, sa Stenslund Tøsse blant annet, og refererte til at det var flere interessenter enn dem som årsmøtet hadde fått presentert.

Kritikken ble tilbakevist av fylkesleder, som viste til at man i fem år har forsøkt å finne gode løsninger, uten å lykkes. Dessuten minte hun årsmøtet om at Kalvild tapper foreningen økonomisk, og at forfallet av bygningene bare blir større jo lengre tid det går.

Høvågs representant, Signe Lilleholt, fikk likevel støtte fra salen til at det skulle gis fortrinn til kjøpere som ville drive med helse på Kalvild.