For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.KRISTIANSAND: Tirsdag sendte Hagestad ut brev til samtlige kommuner, der de blir bedt om å svare på disse to spøsmålene:

Mener kommunen at den pr. dags dato oppfyller forskriftens krav til oversikt over hvor i kommunen det finnes innretninger som kan spre legionellasmitte?

Mener kommunen at den pr. dags dato ivaretar sitt ansvar for å føre tilsyn med at forskriftens krav etterleves av virksomheter som har innretninger som kan spre legionellasmitte?

Spørsmålene skal bare besvares med ja eller nei, og på den måten skal fylkeslegen få en fullstendig oversikt over situasjonen.

Det er spredningen av legionellasmitten i Østfold som er utgangspunktet for Hagestads kartleggingsaksjon. Han viser til forskriftene som viser at det er den enikelte virksomhet som har ansvaret for å kontrollere og vedlikeholde kjøletårn, mens det er kommunens ansvar å kartlegge virksomhetenes kontroller.

I Kristiansand og Arendal er det langt fra full oversikt i situasjonen, og det er ingen som har grunnlag for å tro at oversikten er bedre i andre kommuner.